Προϊόντα για bar q σχάρα (1)

Ζαμπόν Πάρμα DOP

Ζαμπόν Πάρμα DOP

Είναι μια αριστεία της περιοχής μας και το καμάρι μας: για να το φτιάξουμε χρησιμοποιούμε μπούτια από βαριά ιταλικά χοίρους, αλατισμένα στο χέρι (υγρό αλάτι στο δέρμα, ξηρό αλάτι στο άπαχο μέρος). Για τρεις εβδομάδες, τα προσούτο απορροφούν το αλάτι σε μια υγρή (80%) και κρύα (από +1 έως +4 βαθμούς) κάβα, και στη συνέχεια για τρεις μήνες ξεκουράζονται στεγνώνοντας αργά. Μετά τον καθαρισμό τους, ξεκινά η ωρίμανση. Τώρα είναι η σειρά του θαλάσσιου αέρα που, πριν φτάσει στην κοιλάδα, έχει κλέψει από τα δάση των Απεννίνων τα βάλσαμα. Ανάλογα με την εποχή, ανοίγουν τα παράθυρα και για εννέα μήνες προχωράμε έτσι. Στη συνέχεια κατεβαίνουμε στην κάβα: ο συνεταιρισμός θα τοποθετήσει το δούκα στέμμα για την προστασία της ποιότητας μετά από 12 μήνες. Σε εμάς δεν αρκεί: το προσούτο μας θα περιμένει ακόμη μέχρι 18-20 μήνες, όταν θα νιώσετε όλη την έντονη, βαθιά, μελωδική του γλυκύτητα, ποτέ ζαχαρωτή.